Weken en maanden op voorhand is de start van de werken aan de Poederleeseweg tussen Herentals en Poederlee aangekondigd. En toch was het op de eerste dag van de werken chaos op de weg/de N153. Automobilisten willen immers zo ver mogelijk rijden, om dan te merken dat ze niet doorkunnen en dus beginnen ze zuchtend hun auto te keren.

Iedereen vermoedde maandag al dat hij/zij onder de term 'plaatselijk verkeer' viel. Het eerste deel van de werken gebeurt vanaf het kruispunt Sassenhout (Doornboom) tot in Poederlee-Dorp. Dus eigenlijk kan een automobilist nog denken dat hij vanuit Herentals via Sassenhout naar Vorselaar kan rijden.

Helaas pindakaas, de aannemer heeft trouwens 200 m voor het kruispunt Sassenhout een hoop zand op de weg gekieperd om de werken al te simuleren. De werken van het eerste deel omvatten ook de heraanleg van het kruispunt Doornboom/Sassenhout met de N153. Daarom werkt de aannemer ook een stukje vanaf het kruispunt richting kruispunt Watervoort in Herentals.

Omleidingsroute nr. 55

Je kan er niet naast kijken, vanaf de Herentalse Ringlaan staan op regelmatige afstand de omleidings- en signalisatieborden waarop wordt aangekondigd om via de Lichtaartseweg in Herentals tot aan de rotonde in Lichtaart en vandaar richting Poederlee te rijden.

De omleidingsroute vanuit Herentals naar Vorselaar is minder duidelijk. Het Heiken in Vorselaar kreeg al heel wat verkeer te slikken.

De politie Neteland wil later op de week in de buurt van de werf controles uitvoeren.